Alla inlägg under oktober 2008

Av gaspode - 12 oktober 2008 10:21


Den här damen


" – Jag tycker det är märkligt. Skulle en förälder som sträcker sig efter nappen som ett skrikande barn tappat också ha blivit dömd?"


Jo det är klart, har man ett barn i bilen som man inte bryr sig mer om så är man naturligtvis förlåten.


Lova mig att du aldrig skaffar barn!


Jävla blockmongo!


//Renault-Vera

Av gaspode - 11 oktober 2008 21:56

Jag har ju haft en ganska positiv inställning till det här med renoveringen, om jag får säga det själv i alla fall. Nytt, fräscht badrum är ju liksom inte fel. Det gör mig heller inte så jädrans mycket att behöva duscha på jobbet och uträtta annat någon annanstans än hemma, men nu börjar ljudet från fläkten ta ut sin rätt.


Vardagarna är inget större problem, det är ju inte så många timmar man är hemma förrän man ska gå och kojsa och ljudet har en viss sövande effekt så inga problem där. Förra helgen tyckte jag att det var lite så där. Idag var det ganska ok när jag klev upp, men konstigt nog tycks volymen accumulera ju längre dagen går.


Jag hade här i veckan planer på att dra ur kontakten på dagarna här under helgen men sen tänkte jag att om den nu får surra och gå så mycket det bara är möjligt så lär det väl bli torrt fortare också, så jag gnäller av mig lite istället.


"I kyrkomöte har jag aldrig varit" precis som Liikavaara-Frans, men nu är man nästan sugen på att be den där högre makten om att det ska vara fläktlöst när man kommer hem på måndag.


När Fan blir gammal, blir han religiös.


BigM - Taxfri? Fattas bara att dom skulle ställa in en hund också...men jag kanske kan ställa mig där inne och dricka en pilsner? Det är nog det närmaste Färjan vi kommer, för på väggarna blir det tapeter, inte färj=)


//Renault-Vera


PS. Pirayor i alla ära, men rönnbärsätande fåglar är inte att leka med dom heller. Dom sopade rent två trän ute på gårn här på bara några timmar. DS.

Av gaspode - 9 oktober 2008 17:24

Idag ringde dom från banken och hade lokaliserat damen som satt in pengar på mitt konto. Hon var jättetacksam för att jag hade hört av mig, men trots att det inte är mina pengar måste nu banken skicka hem ett papper där jag skriver under att jag godkänner att dom överför pengarna till henne igen. Knepigt värre men så är det väl.


Fläkten lyser fortfarande med sin närvaro, men idag har det dock kommit på lite primer (tror jag det heter eller kanske spackel?) på både golv och väggar, i alla fall golvet i tvättstugan, som synes. Om det ska på mer sånt gucka vet jag inte, men med tanke på att det fortfarande brummar där inne så kanske det inte är helt torrt.


Undrar om dom tror att jag tycker att dom inte gör nåt (konstig mening)? Men varför skulle dom annars ha kletat gojs på dörren? Dom kanske tycker att har jag det så jävligt som jag har det så står jag säkert ut med att få dörren nerkladdad också=)


BigM - Domedagsapbur passar nog hyfsat som beskrivning på badrummet just nu ja=) När det gäller banken så är det inte Föreningssparswedbank jag har, så där bet du dig i skägget eller vad det heter!=)


//Renault-Vera



Av gaspode - 8 oktober 2008 18:44

Ja var ska vi börja? Äh, vi börjar i badrummet, det är ju ändå det som är på tapeten?


Fler dåliga skämt? Första? Andra?


I badrummet har inget nytt hänt. Klart.


I fredags skar min trotjänare på jobbet. Fredde kom spatserandes i gången och undrade med rynkad näsa vad fan vi pysslade med för det luktade ju bakelit nåt så kopiöst. Efter lite snokande, sniffande och spanande såg jag en tunn, vit rökstrimma stiga från strömuttaget till min kära Per Kurator. Jag vred av timern och ryckte ur sladden snabbt som attan. Den hade smält. Troligtvis var det väl bara sladden som gett upp men jag kände inget behov av att vara sentimental och chansa, men vill ju inte bränna ner sin arbetsplats. Då får man säkert ingen lön.


En ny Herr Kurator beställdes på söndag kväll och anlände idag vid lunch. Ordningen återställd.


Jag har ju tidigare nämnt att jag har skaffat mig en gris, närmare bestämt en e-spargris vid namn XtraSpar. Funkar kortfattat som så att när man pröjsar med kort avrundas beloppet till närmsta tiotal kronor och överskottet sätts in på ett befintligt eller för ändamålet öppnat kontot. Så långt så gott.


Den 26/9 drogs första summan, fyra Svenska Riksdaler och tio ören. I samma veva fick jag även se att ett nyöppnat konto fanns bland mina övriga. Dock fans ingen insättning på detta. Jag fortsatte spendera av hjärtans lust och avrundningar gjordes och pengar försvann men dök aldrig upp på kontot i fråga. Jag trodde i min enfald att jag kanske skulle vara tvungen att skriva på bekräftelsen som med posten komma skulle och returnera densamma innan något hände. Icke.


När papperet kom hem krävdes ingen underskrift men jag fick däremot se att två olika kontonummer fanns skrivna på papperet. Det som jag fått registrerat plus ett totalt okänt. Jag ringde banken och fick prata med en trevlig gosse som även han insåg att något gått snett och skulle rätta till problemet. Snällt, tänkte jag.


Idag när jag kommer hem upptäcker jag att pengarna studsat in, men inte på det befintliga kontot där pengarna ska hamna, utan på det kontot som stod skrivet på papperet men som inte fanns, så att säga. Jag har alltså fått ett konto till som jag inte bett om.


Nu hade väl inte det varit hela världen om jag inte fått se att på detta konto fanns en överföring på 200 kr som jag aldrig gjort. Pengarna kom dessutom från ett konto som tillhör en annan person. Jag har alltså lyckats råna nån stackare utan att veta hur. Jag ringde banken igen och fick prata med en lika trevlig gosse igen och även han tyckte ju att det hela verkade väldigt konstigt men lovade att rätta till saken och vi pratade lite om att personen som satt in pengarna kanske borde kontaktas. Snällt tyckte jag.


Nu var jag precis in och kikade och då hade pengarna hamnat på rätt konto men det fanns två insättningar till. Först tänkte jag att eländet aldrig tar slut, sen insåg jag att det måste vara räntan från de två konton jag valde att avsluta i samma veva som förts in där. Jag kände nämligen igen ett av kontonumren (nej, jag kan inget annat än mitt lönekonto i huvet och har aldrig behövt det heller).


Fortsättning kanske följer.


Nu står det en Family Guy och några Vänner för dörren.


En pilsner också kanske?


Ja tack.


//Renault-Vera




Av gaspode - 6 oktober 2008 19:02

Så löd devisen på de kaffemuggar vi fick på jobbet när jag jobbade för ett annat företag. Vi kom alla överens om att det inte behöver vara odelat positivt.


Idag när jag kom hem upptäckte jag att fönstret till tvättstugan stod på vid gavel. Ett sånt här litet fönster ni vet, så ingen hade väl kunnat ta sig in, men ändå. Man börjar ju genast fundera. Har dom öppnat fönstret för att dom blev lite svettiga och glömt att stänga det, eller är det meningen att det ska stå öppet för att vädra ur? Ja det vette håken, men med tanke på att det är fuktskadat så antar jag väl att det inte är optimalt att låta en massa rå, kall och fuktig luft dra in så jag stängde.


Hur som haver så har det hänt lite i alla fall, som synes har fläkten flyttat lite på sig (med viss hjälp naturligtvis) och det har skruvats dit lite nytt grejs där det gamla satt.


Dagens soundtrack blir därför:


Siw Malmkvist - Tunna skivor


BigM - Jo, det hade tydligen varit a bit ruff...


//Renault-Vera

Av gaspode - 5 oktober 2008 13:04

Är det idag. Hela dan. 


Av gårdagens agenda återstår bara två punkter. Ni trodde väl ändå inte att jag skulle fixa alla? Nej, jag tänkte väl det. Jag har inte bokat nån ny tvättid för jag har insett att jag klarar mig ändå. Inte har jag bränt ut nåt heller men det kanske kommer under dagen. Skrivaren är på plats och installerad och jädrar anåda så snabb den är! Riktigt impad. Papperet är iof en kvarleva sen svunna dagar och dessutom inköpt på ICA så det är väl inte så konstigt om det inte är lika följsamt som t ex Micke Nilsson.


Det där var nästan otäckt internt men det får ni leva med.


Igår var det teamfest. Jag var inte med, man ska hålla på traditionerna. Grannen bjöd dock på en bild på Kamrer Fahlström. Håll till godo.


//Renault-Vera





Av gaspode - 4 oktober 2008 10:12

Rakning - paniken är nära

Duscha - går ju lite hand i hand då.

Handla - klent med frukost hemma.

Boka ny tvättid - men var jag nå trött eller?

Installera skrivaren - har inte fått tummen ur än.

Bränna ut lite grejs - börjar bli fullt igen.


Däremellan dricker vi kaffe.


Badrumsstatus - oförändrad och lär ju så bli över helgen.


Pax Vobiscum



//Renault-Vera 


Av gaspode - 2 oktober 2008 22:17

Så sant som det är sagt. Jag hade ju lagt ner bingon för säsongen men idag tänkte jag att det nog är trevligare att sitta i en bil med två galanta damer än att sitta hemma i fesalokta och lyssna på brummet, så vi brummade ner på Centrum och vevade in lite kebab i kakhålet innan vi for upp på skidstadion.


Kallt blev det och alla längtade vi till paus när vi skulle trotsa samhället och vrida igång motorn och få lite värme. Var det slut på batteriet då eller? Ja, det var det. Blev till att frysa sig igenom hela kvällen och kabla igång Skodan när vi skulle hem, vilket inte var helt lätt. På nyare bilar ser det nämligen ut som nånting ur StarWars när man lyfter på huven. Efter lite micklande hittade vi batteripolerna på Skodan och på det andra fordonet satt det gömt i höjd med handskfacket bakom nån panel.


Ingenting vann vi heller.


Nu sitter jag här och är faktiskt ganska nöjd över att ha närmare 30 än 20 grader i lägenheten. Inget ont som inte har något gott med sig.


Statusen i badrummet är nästan oförändrad. Jag har blivit ombedd att lägga ut nyckel för att hantverkarna ska ta sig in, vilket jag nu ikväll finner ganska besynnerligt eftersom någon måste ha varit här inne idag utan att jag lagt ut någon nyckel. Dörren till badrummet var nämligen stängd (jag ställde den på vid gavel i morse för att det skulle "vädra runt lite") och skivorna som låg som en gångmatta på golvet stod lutade mot väggen.


Skiter nog i att lägga ut nyckel i fortsättningen också. Vill dom det får som baske mig höra av sig.


BigM - Underfundig är ett bra ord. Fungerar säkert som efternamn också om du funderar på att byta nån gång=)


Zeter - Hoppas det blir lika åt dig också när det är din tur. Svinhugg går igen heter det ju=)


//Renault-Vera

Ovido - Quiz & Flashcards