Alla inlägg under september 2007

Av gaspode - 13 september 2007 20:24

Har jag haft senaste dagarna. Tycker liksom inte att det har hänt så mycket. Vi gör väl ett frest i alla fall.


På lördag (jo jag får väl gå händelserna i förväg här då) har jag tvättstugan. Vilket är ett måste, glömde totalt bort det förra lördagen (så det har ju faktiskt att göra med saker som redan hänt, eller borde ha hänt) så nu är det verkligen dags. Snart får man dra på sig nån sån här "Vi har gått ut nian"-tröja.


Vi har flyttat klart på jobbet, vi får väl se hur länge vi får sitta där vi gör nu, ryktas ju om att vi ska delas upp linor också, då lär det ju bli en flytt till. 


Veckans fundering: Varför kallas Stockholm för "Eken"?


Jag har inte googlat tillräckligt så jag har inget svar på frågan. Behöver ni nån referens eller inte tror på mig så har Ruben Nilsson gjort en visa vid namn "Balladen om Eken" som bl a Fred Åkerström odödligtgjort på skiva. 


AnS: Haha, nej det hade inget med bullarna att göra, det slog mig ändå på nåt vis!


//gaspode 

Av gaspode - 11 september 2007 22:03

Är ett av dom roligaste recept som finns, hade glömt av den, men här kommer den:



Ingredienser:

Ett ägghelvete
1 dl sur kakao
Så lite smör som möjligt
Socker
Ingen jävla mandel i alla fall
2 dl bakpulver
1 pkt fula russin
1,5 dl allerginötter


Fyllning:

1 dl tradigt vanillinsocker
1 melon eller nåt
Sprit


Gör så här:

Häll nästan allt i en bunkjävel och kör med elvispen i en kvart. Grädda direkt i skålen. Skit i att smöra och bröa. Kakhelvetet fastnar ändå. Dunka ut skiten på matbordet om du kan. Garnera med krossad melon och sprit. Det spelar ingen roll. Dra åt helvete!!!


I morrn är det träningsmatch mot Montenegro. Jag trodde ju att det fortfarande hette Serbien/Montenegro men efter lite Wikipediande kan jag konstatera att landets självständighet erkändes 8 juni 2006. Då var man ju inte SÅ efter ändå.


Både Svensson och Källström startar i morn. Ok, får väl gå för den här gången då, Kennedy har ju ont i ljumskarna och Chippen är inte heller frisk. Vad Rade Prica ska in och göra begriper jag inte, var är Marcus Berg?


Jaja, vi soffpotatisförbundskaptener vet ju alltid bäst, så är det ju, men vi får ju reta oss på Daniel Andersson i alla fall=)


Läser just nu Ostindiefararen av Jan Mårtensson. Har aldrig läst något av honom innan men jag har fått recensionen "det händer aldrig någonting". Nej, jag får väl hålla med, det går lite långsamt men jag kan ändå inte låta bli att tycka om den, kanske för att jag är mer historie- än deckarintresserad.


Deppig? Sugen på att bli lite gladare i ett huj? Då är nedanstående ett tips.


Veckans trallvänligaste: Linda Scott - I've told every little star


//gaspode


Av gaspode - 9 september 2007 21:35

Nu sitter jag här igen. I samma morgonrock och med samma paradisdräkt där under. Eller ja, paradis vette väl fan förresten...

  

Blev 0-0 igår men en riktigt bra match och en Zlatan i kanonform, faktiskt bara en balja som saknades. Nog om det.


Idag har det inte gjort så mycket, men eftersom Jojje äter Tikka i parti och minut så fick vi väl svänga till ett par sådana matlådor då. Provsmakade lite och det var väl helt ok med tanke på att allt som behövs är ett par kycklingfiléer, lite vatten och en påse kryddmix. Snodigt som fan.


Nu vart jag googla lite igen. Blev nyfiken på "snodigt". Med tanke på att jag är uppvuxen i Ludvika, bott 7 år i Malung och 9 år i Sveg så börjar man bli lite osäker på vart orden kommer från. En sökning på "snodigt" ger 612 träffar och "snodig" 192000, mestadels norska. Vilket får mig att tro att det kanske är vanligast i Malung ändå, det är ju inte så långt till Norge därifrån.


Ja...just det ja. Efter matlagningen blev det kaffe och Finnkamp. Blev lite dramatiskt på slutet där för herrarna, damerna blåste ju förbi som själve den idag, trippel på 100 häck och Klüft var före Jenny Kallur...dessutom hoppade hon nytt svenskt rekord i tresteg, även om det nu inte blev godkänt eftersom vinden var för stark. Det säger en del ändå det.


Nu på kvällskröken kände jag ett visst behov efter frisk luft, så jag knatade ut med soporna, bokade tvättstugan och gav mig ut på en liten promenad. Det är ganska lugnt på Svegs gator en söndagkväll, vilket inte alls är fel. 


Varför heter det "i bara mässingen" förresten? 


//gaspode 



Av gaspode - 8 september 2007 19:13

Jag är nyduschad och faktiskt helt naken under morgonrocken jag har på mig, en kall pilsner i näven och snart på väg ner till Jojje för lite fotboll.


Idag har jag inte gjort många knop. Vaknade tidigt men somnade om, det är ju ändå lördag, men när jag väl kvicknade till så var inte klockan så mycket ändå. Det blev kaffedrickning, speceri- och ölhandling och parkeringsljusglödlampsbyteri, som för övrigt är ett av världens längsta ord.


Kroppkakor och rårörda lingon blev det till middag, inte alls fel. Somnade framför Finnkampen gjorde jag också, nästan så man skäms.


Nej nu får det vara bra.


//gaspode 

Av gaspode - 5 september 2007 20:16

Idag går att läsa på flera ställen, bla SVT Text:


"Rektorn för Strandskolan i Klagshamn har förbjudit flera pojkar i årskurs åtta att bära svenska fotbollslandslagets tröjor på årets fotografering till skolkatalogen, eftersom det kan signalera främlingsfientlighet.


- Skolfotografier är ingen politisk manifestationsplats. Det står i vår läroplan att vi ska arbeta mot främlingsfientlighet och intolerans, säger rektorn Per Blondell till Sydsvenskan."


Googlar man lite hittar man följande.


Jag har nu komponerat följande brev till Herr Blondell, vad tycker Ni? Ska jag skicka det?


-------------------------------------


Bäste Rektor!


Jag har idag haft nöjet att i diverse media fått ta del av Er synpunkt på svenska landslagsdräkters vara eller icke vara i svenska skolkataloger.



Jag förutsätter att förbud redan införts mot framförandet av vår nationalsång vid skolavslutning och dylika högtider samt att svenska psalmer är bannlysta i musikundervisningen, då dessa utgör ett fruktansvärt hot mot elever av annan tro än vår protestantiska.



Det är även undertecknads förhoppning att vårt rikes fana aldrig mer kommer att hissas på skolgården under Ert styre, inte ens på halv stång om, Gud förbjude, ett dödsfall skulle inträffa. Någon kan ju tycka illa vara.



Då jag finner ytterst troligt att ironin i ovanstående elegi gått Eder fullkomligt förbi, ber jag även om ynnesten att få klargöra mina synpunkter på ett rakare, om än något mer korthugget sätt:


Fy fan!


Från hjärtat

Olle Gustafsson
















Av gaspode - 2 september 2007 21:47

Helt plötsligt, utan någon som helst förvarning, slog dom till. Höstflugorna. Så länge det är flugor är det ju inte så farligt, det är värre när getingarna blir så där slöa. Jag har säkert jagat ut/slagit ihjäl 15 dåsiga kräk idag. Fattar inte vad dom kommer ifrån. Kanske är dags att städa ändå?=)


VM är över för den här gången. Höjdhoppandet sammanfattas i media med ordet fiasko. Vet inte om jag håller med riktigt. Den enda som inte höll måttet var väl skåningen, annars var det väl helt enkelt så att dom andra var bättre. Att Green skulle kunna nosa på en medalj under dom förutsättningar som var, trodde jag inte för ett ögonblick. Jag hade dock hoppats att Kajsa skulle ha hittat formen men hade väl egentligen inga förväntningar där heller. Holm gjorde en helt ok insats, det var helt enkelt inte hans dag.


Jag har just bevittnat Barcelona spela en helt underbar första halvlek på Camp Nou. Att dom sen fick en felaktigt dömd straff och ett mål godkänt där bollen inte var inne, kan man väl diskutera naturligtvis, men spelet i sig kan ingen ta ifrån dom. Gudars...


Flugor och sport? Tja...



Bäst just nu: Manu Chao - Rainin in paradize


//gaspode

Av gaspode - 1 september 2007 19:31

På jobbet i torsdags upptäckte jag att det gjorde lite ont utåt ögonvrån i vänstra kikarn när jag blundade. Tänkte inte så mycket mer på det, men när jag vaknade på fredagen och var på väg till badrummet, blinkades gruset ur ögonen, så började jag fundera på varför gruslasset var så efterhängset.


När jag tittade mig i spegeln så ryckte jag nästan till lite. Illröd och med ett ögonlock mer svullet än...ja va fan ni vill. Tänkte efter lite och mindes plötsligt att jag råkade peta mig lite i ögat när jag sköljde tvålen ur nyllet för nån dag sedan. Antagligen sviter efter det. Nu har det gett sig lite i alla fall men är inte helt bra.


Blev ju några meningar det där. Andra omgången av min Stryktips-sejour ser lovande ut så här långt. Dock krävs att Man U vinner över Sunderland för att jag ska ha chans på 12 rätt, står 0-0 just nu. Liverpool körde över Derby med 6-0, happy happy, joy joy=)


Råstedt var hit en sväng idag också, han skulle lämna knodd på kalas. Inte här då, men i granngårn. Inte mycket mer att säga om det än att han i alla fall höll sig vaken hela tiden. Sällsynt det;-)


Det får duga för en lördagkväll.


//gaspode



Ovido - Quiz & Flashcards