Alla inlägg den 9 september 2007

Av gaspode - 9 september 2007 21:35

Nu sitter jag här igen. I samma morgonrock och med samma paradisdräkt där under. Eller ja, paradis vette väl fan förresten...

  

Blev 0-0 igår men en riktigt bra match och en Zlatan i kanonform, faktiskt bara en balja som saknades. Nog om det.


Idag har det inte gjort så mycket, men eftersom Jojje äter Tikka i parti och minut så fick vi väl svänga till ett par sådana matlådor då. Provsmakade lite och det var väl helt ok med tanke på att allt som behövs är ett par kycklingfiléer, lite vatten och en påse kryddmix. Snodigt som fan.


Nu vart jag googla lite igen. Blev nyfiken på "snodigt". Med tanke på att jag är uppvuxen i Ludvika, bott 7 år i Malung och 9 år i Sveg så börjar man bli lite osäker på vart orden kommer från. En sökning på "snodigt" ger 612 träffar och "snodig" 192000, mestadels norska. Vilket får mig att tro att det kanske är vanligast i Malung ändå, det är ju inte så långt till Norge därifrån.


Ja...just det ja. Efter matlagningen blev det kaffe och Finnkamp. Blev lite dramatiskt på slutet där för herrarna, damerna blåste ju förbi som själve den idag, trippel på 100 häck och Klüft var före Jenny Kallur...dessutom hoppade hon nytt svenskt rekord i tresteg, även om det nu inte blev godkänt eftersom vinden var för stark. Det säger en del ändå det.


Nu på kvällskröken kände jag ett visst behov efter frisk luft, så jag knatade ut med soporna, bokade tvättstugan och gav mig ut på en liten promenad. Det är ganska lugnt på Svegs gator en söndagkväll, vilket inte alls är fel. 


Varför heter det "i bara mässingen" förresten? 


//gaspode 



Ovido - Quiz & Flashcards