Alla inlägg under februari 2008

Av gaspode - 17 februari 2008 16:06

Nu får vi se om alla journalister så här i efterkrankens tanka blekhet inser att det kanske inte var så jävla självklart. Men det tror jag inte, dom har väl aldrig haft fel?


Nåja, nu är det över och jag räknar hela konceptet som en stor succé, ska bli roligt att höra den totala publiksiffran sen, jag gissar att dom inte ens hade räknat med hälften=)


I fredags tog jag mig ett par groggar men det fes av när jag hamnat i telefon med Nina ganska länge. Dessutom har jag nog kommit på att jag får hälla ut den där Raspberrin jag köpte i Tallinn, har ännu inte hittat nåt lämpligt att blanda med, det smakar datumutgångna syntethallon hur fan jag än bär mig åt.


Ni kanske märker att jag lämnar ganska mycket i övrigt att önska gällande den kulinariska biten just nu? Om man nu ska använda "kulinarisk" när man pratar om grogg, jag vet inte riktigt...


När vi ändå är inne på ämnet så måste jag ju fråga Eder varför jag inte har köpt nån ugnsform med non-stickbeläggning för? Hur många svordomar har man inte gjort av med på fastbränd potatisgratäng i ungsfast form av glas? Jojo, tänker ni och nickar förnumstigt, det där känner vi allt igen. Blir nog Dollarstore redan i morrn få se vad marknaden har att erbjuda.


Matlådda har jag gjort också. Blev Falukorv och mos med kokta morötter. Tänkte stuva dom först men hade slut på mjölk så jag fick stuva ner dom ostuvade.


...tur att man inte bor i Stuvsta för då hade väl nån skjutit en vid det här laget...


Nu över till något helt annat som jag faktiskt har tänkt på en längre stund men inte fått på pränt:


Varför i hela fridens dagar heter det "träsmak"? Jag har inga problem att förstå själva konceptet och första delen av ordet är ju ytterst lämpligt eftersom det oftast handlar om sittfaciliteter av nämnda material, men "smak"???


Var det någon i ordets begynnelse som nafsade lite på den träsmaksutsatte och konstaterade att furusmaken satt sig i skinkorna? Eller?



Upplys mig!


//gaspode









Av gaspode - 14 februari 2008 20:39

Nu förstår jag varför kocklandslaget tränar innan det är dax. Fredagsfika på jobbet i morrn och jag hittade ett recept på en päronkaka som såg ganska ok ut. Jag var lite fundersam över receptet eftersom det skulle vara tre burkar Kesella och formen skulle vara 28 cm i diameter, lät liksom lite för mycket smet och för lite form med tranke på att det skulle i tre skivade päron i botten också.


Det var det också.


Fick vicka i skiten i en annan form men det blev ju så mycket jox i så det slutade med att när "kakan" började få färg så det både räckte och blev över på ovansidan, så var det bara omelett av resten.


Päronen var mjuka i alla fall.


Skulle nog ha hållt mig till den där frysta Kräm Fräs-tårtan som jag vet funkar, men det får väl bli nästa gång.


Päronomelett nån?


//gaspode



Av gaspode - 10 februari 2008 18:47

Där satt den! Jag hade hoppats att hon skulle ta det innan VM, ett irritationsmoment mindre för även om Sanna själv inte tänker på världredkord så gör ju hela journalistvärlden det och haussar upp förväntningarna. Gôtt! Hoppas nu bara att hon får vara hel och frisk och lyckas behålla formen, då ser jag liksom ingen som kan stoppa henne i en VM-final.


Måste nog försöka söka semester till OS=) 


Peppe leder numera internligan i bolaget också efter vinsten på Topptipset igår, gissa vem som är den ende som inte har kammat in ett öre än? Jajamensan, det är jag det. Men som ägare till bolaget är det väl meningen att jag ska tjäna pengar, inte dra in dom?;-)


Idag blev det gryta också. Kyckling, cashewnötter, lite champinjoner och gul lök, fräs ihop, salta och peppra och tjoppa i en burk sataysås och lite kokoskräm, inte mjölken då blir det nog för rinnigt. Fick ta till lite redning men det blev ätbart ändå, nu har man matlåda för ett par dagar.


I morrn ska hyresvärden besikta "badrumsytorna". Kan ju hoppas att det blir lite renovering, skulle inte skada. Jag skulle kunna tänka mig en duschkabin, eller kabin, väggar i alla fall.


Men det får man väl inte.


Nu ska jag koka ägg.


//gaspode 



Av gaspode - 9 februari 2008 17:03

Nu har jag hamnat i det här helgbloggandet igen, men jag tror jag skiter i det, det kanske blir bättre längre fram.


Fredagen bjöd på lite grogg och jag lärde mig att det ska vara pilsner till ölkorv. Därav namnet liksom.


Idag har jag kikat på skidskytte, gick väl så där och jag hade inte förväntat mig något annat heller om jag ska vara ärlig, jag tror att det är i distans och stafett chanserna finns.


Tvätten är precis hängd också, vilket var ganska välbehövligt, var nästan lite tunnsått i kalsonglådan. Nu borde jag diska lite och det är ju sååå roligt.


Idag borde vara en sån här dag när jag trivs framför TV'n. Har jag iof gjort men det är hockey just nu och sen är det Melodifestivalen. Jag gillar både hockey och musik men dom här turneringarna känns inte ett dugg intressanta och  Melodifestivalen ska vi inte nämna nå mer för då kan det gå sta å bli riktit otäckt här, rent skriftligt.


Rosie dök upp på Fejsbok igår, skoj värre! Gamla klasskamrater kan man inte få för många av! Eller ja, man har ju inte fler än man hade men ni förstår säkert hur jag menar.


I morrn ska jag laga kyckling med cashewnötter i sataysås. Låter ganska gott, vi får se hur det slutar.


Puss


//gaspode 


Av gaspode - 4 februari 2008 22:00

...hände det som jag alltid vetat skulle hända en vacker dag. Jag har varit ända borta vid hotellet innan jag kommit på mig men oftast har jag bara fått vända på parkeringen. Idag åkte jag dock hem med snusbiljetterna i fickan.


Det är ju så här numera på byns största matvaruaffär att man inte får sin snusdosa över disk. Man får ta en plastbricka och mata in en automat som snällt dumpar ner dosorna i en ränna. Allt för att rånrisken ska bli mindre antar jag och det är ju bra. Nackdelen för en annan är ju att dom där brickorna stoppar man ju i bröstfickan på jackan när man betalar och eftersom till och med guldfiskarna tycker att man är glömsk ibland så har man ju totalt glömt att man har dom där prylarna i fickan när man har packat klart varorna.


Jag hade som tur var lite snus hemma så jag överlever kvällen, men det blir väl att svänga in på macken i morrn bitti så man klarar förmiddagen. Får väl hämta ut dosorna efter jobbet eller kanske på lunchen, beror på om jag ska ut och käka i morrn eller inte. Har inte bestämt mig än.


Följande konversation utspelade sig idag på jobbet mellan Ulf och undertecknad:


U - Vad heter den där magmedicinen jag brukar köpa?

O - Inte vet jag? Losec Mups?

U - Nej, alla säger Losec men det är ju inte det!

O - Ja, men det går väl att kolla, vänta lite!

*Öppnar ett Explorerfönster och börjar skriva www.systembol...*

U: Systembolaget???

O: Nej men va fan! Vänta, apoteket menar jag ju!


Det finns dock en förklaring. Jag har nämligen efter ett par upplevelser på senare år förlorat tron på sjukvården och bestämt mig för att leva efter följande devis:


"Det man inte kan supa bort, det får man dras med"


//gaspode


Av gaspode - 3 februari 2008 17:11

Både på svenska och engelska... 


Jag hade precis skrivit ett lååångt inlägg, när skärmen plötsligt slocknade och datorjävelen startade om! Vilket den iof gör typ en gång varannan månad, for no particular reason. Men man blir ju rätt så trött ändå. Jag får försöka skriva om det jag skrev och se om jag minns allt. Eftersom det inte spelar någon som helst roll för er som läser tänker jag inte tala om att jag skriver det här i  Outlook och trycker Ctrl+S efter varenda mening, för det märker ni inget av i alla fall!


Vad hade jag skrivit då? Jo, sen sist har väl följande inträffat:


Jag har bevittnat Leksand spöa Skåne, vilket innefattar Rögle och Malmö. Visserligen bevittnades dessa i Råstedts soffa framför en TV, men ändå! Grosek gjorde väl inte så jättemycket väsen av sig men två helt ok matcher för att vara rookie i laget. Matchen därefter mot Bajen daskade han däremot in sista målet och det sista nyförvärvet innan fönstret stängde, Ric Jackman, stod för 3 assist, vilket väl får betecknas som en hyfsad debut?:-) Kan bli skoj det här!


Sanna Kallur ser ut att ha ”konserverat formen” för att använda en klyscha. 7,72 är nytt svenskt rekord och i mina ögon även världsrekord eftersom det bara är en person som sprungit snabbare. I vanliga fall funkar det ju inte så men ni kan säkert utan svårighet räkna ut hur jag tänker. Jaaa jag veeet, ”hon visste inte om det” är den officiella förklaringen och avstängningen upphävdes. Men se jag bryr mig inte om vems fel det är.  Om alla involverade är på det klara med att otillåtna preparat leder till livstids avstängning och att man blir av med alla eventuella medaljer och rekord, så lär det ju inte vara nån som försöker fuska åt någon annan heller. Det vore så skönt om det där rekordet raderades för all evighet. Inte bara för Sannas skull utan för hela friidrottsvärldens.


Är det en slump att inte bara en utan två stycken hoppade längre än 8,90 i Tokyo 1991 och att ingen sen dess ens varit i närheten? You tell me..


Är det sant att en av våra bästa skidåkare så förtvivlat försökte men aldrig kom ikapp och därför pajade hela kroppen? Eller tappade han sugen och tron på sporten? You tell me…


Här kan man förresten läsa fler Sanna Ord och när vi ändå är inne på idrottsmän och –kvinnor så måste jag även få posta en länk till. Jag har aldrig träffat karln men jag är övertygad om att man får skratta rätt mycket i dennes sällskap. Björn Ferry är en rolig jävel!


Detta om detta.


Full hade jag velat vara, men det har inte blivit av. Visst blev det väl nån pilsner och whisky i soffan till Röglematchen men med en pizza i krävan så går det lite trögt med drickeriet. Det var ju inte så att man sluddrade direkt. Vilket däremot Råstedt gjorde på natten fick jag veta efteråt. Det var nåt om is tror jag=) Får kanske försöka göra nåt åt det på fredag tror jag minsann.


124 kr vann jag på Lotto igår. Skam den som ger sig tänkte jag och dängde in ett par Lången-rader. En chansrad och en lite mer säker. På den sistnämnda tvekade jag länge om jag skulle spela en tvåa på Roma mot Sienna, men eftersom Sienna aldrig vunnit i Rom (sen Hedenhös var ute och gick) så var 1,60 lite för lockande.  Det blev 3-0…


Nu sprack jag iof på ett par matcher till, men hade jag skrivit det så hade det ju inte blivit lika snärtigt, liksom.


Nu skiter jag i det här.


Veckans låt får bli ”Vad är det som bekymrar Sara W?” med Lars Winnerbäck.


’Sfre!


//gaspode



Ovido - Quiz & Flashcards