Alla inlägg under maj 2007

Av gaspode - 12 maj 2007 14:31

...skickade precis ett mail till Camilla där jag skrev att jag precis varit ut i tvättstugan och "kastat i ett par maskiner". Varför säger man så? "Jag har precis lagt i en tvättmaskin" eller "Jag har precis startat en tvättmaskin".


Om man precis "lagt i en tvättmaskin" kan man ju fråga sig var? Och har man precis "startat en tvättmaskin" så kan det ju faktiskt vara vilken som helst? Iof så känner jag ingen som springer omkring och okynnesstartar tvättmaskiner men man vet ju aldrig...


Hur som helst så har jag tvättat färdigt och det är skönt. Nu funderar jag på att börja röja lite i förrådet, man har fixat en sjujävla container här som vi får kasta en massa skräp i. Jag har ju fortfarande en del av Jockes prylar kvar (om du läser det här så skäms din jävel!) Dessutom så finns det faktiskt lite av Ninas prylar också (om du också läser det här så gäller samma för dig, det var ju bara Jockes prylar sa du!) men nu ska dom nog väck till slut.


 //gaspode



Av gaspode - 12 maj 2007 10:35

Kommer ni ihåg dom? Jag hade glömt dom men råkade springa på dom på nätet för några minuter sen. Kan ju inte vara så politiskt korrekt längre. Har det väl iof kanske aldrig varit men idag måste det ju vara helt kört, kanske därför det inte kommit ut nån Best Of-skiva?


"Va fan troru? Troru knark e, knark e gott?"


Lite nostalgisk blir man allt=) 


Idag är det teamfest på jobbet, blir kubb vid Läkarvillan vid 12, kl 14 går bussen till Ljusdal för bowling och grejer. Själv stannar jag hemma, blir en vit helg. Jag ska tvätta kl 12 och så ska jag nog ta mig en prommenix tror jag, men det ser lite ruggigt ut, bara 4 grader ute, jaja, vi får väl se....


 Årets partylåt:


Wild Rover - Fy skråen vilket härj


//gaspode 

Av gaspode - 9 maj 2007 21:37

P.L.Ä.P är en av de roligaste förkortningarna som finns! Åter igen, om nån vet vad det betyder, skriv en kommentar=)


Igår kväll fick Jojje-pånken äntligen bredbandet installerat. Konsultfirma Olle & Gustafsson gjorde ett besök och assisterade i mjukvarans ädla konst, vilket resulterade i en ganska grym lyckträff vid namn Eek-a-mouse


Låtar som bara är ett måste innan man dör är "Gaja Smuggling" och "Sensi Party" Vi kom väl fram till att musiken är hur skön som helst, men att killen är värdelös på att både skriva texter och att sjunga vilket gör det hela till en underbar upplevelse, rekommenderas varmt!


Tre Kronor är i semi, med största sannolikhet står Kanada på andra sidan rödlinjen nästa gång det bär av, fredag, tror jag? Jaja, trodde inte riktigt att det skulle gå vägen efter första men sen blev det ju riktigt trevligt. Tre Kronor - Röda Armén i final törhända?


Hur ofta använder Ni det ordet? Törhända?


Vi tar en anekdot till från jobbet. En kille som vi kan kalla Fahlan, eftersom han kallas för det, håller på att ta jägarexamen (jag höll på att skriva jävlar, antagligen av gammal vana men det finns ju inget som heter jävlarexamen. Som kuriosa kan jag även berätta att jag väldigt svårt för att skriva ordet "internt", jag tenderar att alltid skriva "internet" istället. Man jobbade nog med internetsupport lite för länge. Det här är för övrigt ett av världens längsta stycken inom parentes) och har tagit ut komp sista timmen två dagar den här veckan för att hinna iväg och skjuta lite.


Idag reste han sig plötsligt upp 17.30 och sa:


- Men va faan! Jag har ju slutat!


Och så pös han=)


Nu, rakning!


//gaspode



Av gaspode - 8 maj 2007 19:14

Vart kommer det uttrycket från egentligen? Det finns ju med i några låtar men vem var egentligen först? Är det nån som vet så skriv gärna en kommentar.


Första förlusten i VM igår mot Ryssland, som ju faktiskt ser riktigt grymma ut, kan nog bära hela vägen den här gången tror jag. Publikstöd saknas ju inte i alla fall.


Vi tar ett exempel från jobbet igen:


- Hur gör jag för att radera en kontakt i telefonboken då?

- Jo du markerar kontakten, tycker "OK" och sedan "Val" så har du "Radera post" på femman.

- Nejdu! Nu står det ju "Ringer Anita" här!

- Ja då har du inte tryckt på knappen med tre prickar på, utan på den gröna luren.

- Njaaa.....är du säker på det?

- Öh...ja, jag är nog ganska säker på det...


Dagens dilemma:


Varför skaffar folk bredband om dom ändå ska envisas med att surfa med mobilen?


Just nu i speldosan:


Cornelis Vreeswijk - Vaggvisa för Bim, Cornelis och alla andra människor på jorden.



//gaspode


Av gaspode - 6 maj 2007 20:41

Jag åkte förbi Gröna Skylten och inhandlade en putell akvavit och några pilsner, satt fint till maten. Sen tog jag nån till och innan jag visste ordet av så var jag knall i kvadrat. Så kan det gå.


Igår var man ju inte så jävla rapp.


Idag har det tvättats, diskats och lagats matlåda. Pasta Carbonara de la Kassler eller vad man nu ska kalla det. Går säkert att äta.


Sverige har precis dängt Finland med 1-0 men ärligt talat så hade det nog kunnat sluta hur som helst.


//gaspode 

Av gaspode - 3 maj 2007 21:36

Heter det ju i visan. Är det månaden dom pratar om eller nån brutta som heter Maj? Det fanns ju en Maj på Malö om jag inte minns helt fel. Hon kanske har flyttat hem?


I morrn är det fredag, det lutar faktiskt åt ett besök på Bolaget, jag blev ju riktigt förtjust i Gammal Norrlands så det kanske blir en sån. Men Aalborg Snapsar har dom ju också inne, nu blev det besvärligt. Jaja, den som har en lever får väl se.


Nu är det tvära kast känner jag och här kommer ett till:


Edith Piaf?


Man har ju hört namnet och smeknamnet "Little Sparrow" Piaf är ju fransk slang för sparv har jag "Wikipediat" mig fram till. Det "googlas" ju rätt mycket nu för tiden. Nu har jag ju lyssnat lite på en samlingsskiva och det är faktiskt inte alls dumt, man förstår ju varför damen i fråga blev världsberömd. Hon dog för övrigt samma år som Elmore James och han var ju inte så pjåkig han heller. Är ni nyfikna kan jag rekommendera följande låtar (in order of apperance):


Non je ne regrette rien

La vie en rose

Milord

Padam, Padam

och

L'accordeoniste



Så, nu har jag mjukat upp er lite. Dags att spy lite galla också. Satt idag i godan ro och läste Tidningen Härjedalen i köket på jobbet. Sist i tidningen brukar det alltid vara lite information om vilka nöjen som bjuds kommande helg i kommunen. Eftersom det är examenstider blev jag väl inte så förvånad över själva företeelsen, men däremot över den grammatiska formuleringen. På Hotell Mysoxen är det nämligen "möss på tagning".


JAG BLIR SÅ FÖRBANNAD!!! Hur i hela fridens namn kan man misslyckas så kapitalt? Vem har skrivit texten? Vem har satt annonsen? Finns det inget som heter korrekturläsning längre? Hade det stått "möss påtagning" så hade jag väl faktiskt kunnat knyta näven i byxfickan och muttra lite men när man lyckas göra tre ord av ett så är baske mig måttet rågat! Om jag inte lyckats lugna mina upprörda nerver genom att skriva av mig här så måste det nog till en insändare i lokalpressen. Nu hävdar jag ju inte att undertecknad uttrycker sig helt korrekt i skrift heller men nån jävla ordning får det väl vara i ett parti, som Hermansson sa.


dalarnastidningar.se kan man även i en artikel läsa att sökandet "var under dagen konsentrerat till Vågsjön"


Jag sänder en deltagande tanke till alla de svensklärare som bankat språkligt vett och sans i mig genom åren i skolan. Om jag är bitter, hur ska då inte ni känna er?


//gaspode

Ovido - Quiz & Flashcards