Alla inlägg den 7 februari 2009

Av gaspode - 7 februari 2009 11:15

Kräftor kräfva dessa drycker, sa Albert Engström en gång i tiden. Jag börjar fundera på om det var dom saknade kräftorna som orsakade drömmen? Jag tog mig nämligen en pilsner eller fem igår. Nåt måste man ju ha att skölja ner Lord Kulvert med. Detta resulterade i följande scenario under småtimmarna:


Jag befinner mig på ICA, fast det ser ut precis som på bolaget, fast spegelvänt. Då vet ni. Jag har köpt en citron, en dosa snus och en rulle knallröd sytråd. Det kostar 745,68. I kassan sitter en dam som för övrigt jobbar på Kondis om jag inte minns fel. Jag har exakt 256 svenska riksdaler på kontot eftersom jag har glömt att föra över pengar. Det visar sig att om jag får betala 200 kr från kontot och resten i kontanter så kommer det att gå bra, men det tar ju en liten stund och folk bakom blir mer och mer irriterade.


Det är nu det skruvar till sig lite...


När jag är som mest stressad och muttrandet från folket i kön når sin peak kommer Russel Crowe framklivande med Roger Pontare i släptåg. Han klappar mig på axeln och säger "Hallå där! Det var inte igår!". På perfekt värmländska.


Nu öppnar dom tack och lov en kassa till och hela raden bakom mig byter kassa som en man. Jag känner blickarna bränna i nacken. När jag precis lyckats betala och fått kvittot upptäcker jag att jag har ungefär 1500 spänn i plånboken. Russel garvar, klappar mig på axeln igen och bjuder på en snus ur dosan jag precis har köpt. Han tar sig en pris själv och stoppar dosan i fickan. Pontare plockar på sig citronen och sytrådsrullen och sen går dom ut.


Sen minns jag inget mer.


Och det är nog lika bra det.


//gaspode



Ovido - Quiz & Flashcards