Alla inlägg den 7 april 2009

Av gaspode - 7 april 2009 19:59

"När man efter 40 år i jämmerdalen plötsligen konfronteras med begreppet mansschauvinist, så ställer man sig lite konfunderad" säger Cornelis på en av live-plattorna. När jag själv efter dryga 30 år i jämmerdalen plötsligen konfronteras med fysiska förändringar så funderas det även här. Så här är det nämligen:


Undertecknad har ju sedan länge nått stadiet där man slutat växa, annat än i färdriktningen. Denna insikt har man utan åthävor accepterat som naturens ordning och inget konstigt är det ju med det. När då ens frisör plötsligt börjar dra en repa med trimmern över ögonbrynen så tänker man; Hoppsan? Vad var det där nu då? och när man kommer hem och inspekterar lite närmare så inser man att ja, så där såg dom ju faktiskt ut för ett tag sedan.


Man inser i samma stund att man ganska ofta på senare tid sett näshåren fladdra i vinden (läs andetagen)trots idogt friserande med lillsaxen och efter en liten inspektion av hörselkåporna så ja, baske mig om det inte verkar vara ganska bra jordmån där också. Resignerat suckar man och införskaffar en trimmer för dylika ändamål.


Nu ska jag väl erkänna att det här inte hände häromdagen, jag har nämligen accepterat även detta faktum, men när jag nu fick beställa en ny trimmer för att den andra gett upp så började jag fundera lite över det hela igen och plötsligt stod allt klart för mig.


Det är ju nämligen så att hårfästet hos det manliga släktet har en tendens att krypa åt nacken till i takt med stigande ålder och det stiliga hårsvall man en gång ståtat med står ingenstans att finna.



Nu vet jag vart det tar vägen.

------------ 


K-M - Jo jag gillade ju låten, men That Summer i originalversion slår faktiskt allt. Den är snart sönderlyssnad. Rörande den andra kommentaren så ska vi nog inte generalisera för mycket här. Du lägger då allt på minnet också ;-)


Jenny - Nej, det blev äppelmos och kanel till gröten, inte alls tokigt.


BigM - Antyder Herrn att jag har fingrat i fel kakburk? Ånej!=)



//gaspode

Ovido - Quiz & Flashcards