Direktlänk till inlägg 7 april 2009

I watched her hands of leather, turn to velvet in a touch

Av gaspode - 7 april 2009 19:59

"När man efter 40 år i jämmerdalen plötsligen konfronteras med begreppet mansschauvinist, så ställer man sig lite konfunderad" säger Cornelis på en av live-plattorna. När jag själv efter dryga 30 år i jämmerdalen plötsligen konfronteras med fysiska förändringar så funderas det även här. Så här är det nämligen:


Undertecknad har ju sedan länge nått stadiet där man slutat växa, annat än i färdriktningen. Denna insikt har man utan åthävor accepterat som naturens ordning och inget konstigt är det ju med det. När då ens frisör plötsligt börjar dra en repa med trimmern över ögonbrynen så tänker man; Hoppsan? Vad var det där nu då? och när man kommer hem och inspekterar lite närmare så inser man att ja, så där såg dom ju faktiskt ut för ett tag sedan.


Man inser i samma stund att man ganska ofta på senare tid sett näshåren fladdra i vinden (läs andetagen)trots idogt friserande med lillsaxen och efter en liten inspektion av hörselkåporna så ja, baske mig om det inte verkar vara ganska bra jordmån där också. Resignerat suckar man och införskaffar en trimmer för dylika ändamål.


Nu ska jag väl erkänna att det här inte hände häromdagen, jag har nämligen accepterat även detta faktum, men när jag nu fick beställa en ny trimmer för att den andra gett upp så började jag fundera lite över det hela igen och plötsligt stod allt klart för mig.


Det är ju nämligen så att hårfästet hos det manliga släktet har en tendens att krypa åt nacken till i takt med stigande ålder och det stiliga hårsvall man en gång ståtat med står ingenstans att finna.



Nu vet jag vart det tar vägen.

------------ 


K-M - Jo jag gillade ju låten, men That Summer i originalversion slår faktiskt allt. Den är snart sönderlyssnad. Rörande den andra kommentaren så ska vi nog inte generalisera för mycket här. Du lägger då allt på minnet också ;-)


Jenny - Nej, det blev äppelmos och kanel till gröten, inte alls tokigt.


BigM - Antyder Herrn att jag har fingrat i fel kakburk? Ånej!=)



//gaspode

 
 
Ingen bild

Jenny

7 april 2009 20:48

Har det inte blivit lite tätare hårväxt på bringan oxå då? Det mönstret tycker jag mig ha sett....inte på mig själv då...att håret på huvudet tunnas ur och håret på bröstet frodas. För en annan så verkar det som att det frodas i största allmänhet! Snacka om att ha pälsmössa och kamelhårslångkalsonger på konstant!

 
Ingen bild

Kräsa Maja

8 april 2009 08:46

Jag e så glad att du skriver i bloggen igen, jag blir ju så glad då:) Jo den låten e riktigt bra. Förövrigt så är mitt minne som den berömda elefanten, Sandra har sett vissa nackdelar i det;)

 
Ingen bild

BigM

8 april 2009 11:23

Så det är fler som lagt märke till det hårresande fenomenet med stigande ålder. Nästa steg är att du får hårväxt på nästippen!!! Att raka nästippen är inget att se framemot, speciellt inte om man skär sig med hyveln dessutom... :) Ja, det har jag lyckats med men skyllde på att jag hade en finne på näsan. :)

 
Ingen bild

MissSmirnoff

8 april 2009 23:20

Jo tack, Anita, ditt minne är fan inte o leka med asså!! ;) De ska jag ha i åtanke... nästa gång :P

 
Mia

Mia

9 april 2009 10:21

Kolla in tårtan Olle:
http://antikristen.net/wp-content/uploads/2008/09/00014.jpg

Ruskigt roligt tyckte jag.

http://www.mimikry.nu

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av gaspode - 14 februari 2010 23:44

  ...är väl oftast nåt jag inte gillar, men nu får det räcka. Jag byter blogg.   För er som använder er av bloggdomänen rekommenderar jag att ni uppdaterar era bokmärken och istället använder www.gaspode.st som gör att ni alltid hamnar rätt, äv...

Av gaspode - 14 februari 2010 13:35

*   Idag har jag kokat pasta i ytterst lite salt. Så ytterst lite att det nog inte hade gjort nån skillnad om jag hade skippat det helt. Pasta kokad i osaltat vatten kan vara bland det mest smaklöka som finns.    Bäddat rent i sängen har jag ...

Av gaspode - 9 februari 2010 21:41

Hur kommer det sig att det alltid tar slut på undertrån precis när man kliver innanför dörren? När man sen har fått i sig lite mat så är baske mig hela trådrullen borta.   Ska man behöva ge sig på det här med kaffe även på eftermiddag/kväll? Man ...

Av gaspode - 7 februari 2010 12:58

Fredag - stävade iväg hem efter jobbet, åt lite gott och tog mig några pilsner. Kom i säng 'Round Midnight, som Cornelis översatte till Tolvdraget för övrigt. Halv tre gör sig ölen påmind. Halv fem gör sig ölkorven påmind.   Jag besparar er detal...

Av gaspode - 3 februari 2010 18:57

Man svarar i telefon och rösten på andra sidan berättar att "jag har minsann lagt in musik på min telefon varje dag i ett helt år men nu fungerar det inte, vad är det för jävla skit ni tillverkar?"   När man frågar om det görs på det ena eller de...

Ovido - Quiz & Flashcards