Alla inlägg under december 2007

Av gaspode - 13 december 2007 21:00

Jul alltså, brukar alltid kännas så på Lucia, kan ha att göra med att det är julbord på jobbet då också. Trodde jag hade lärt mig nåt men icke, man rullade ut i år också, men den här gången lyckades jag få ett par slevar rödbetssallad i alla fall. Laxen var smaskens och prinskorven inte alls fel. Årets första julmust slank ner också. Riktigt gott det.


I helgen är det baske mig dax för julstädning, tänkte ta det på lördagen trots att det är skidskytte=) Går liksom inte att vänta längre, planen är att vara klar nästa fredag när jag åker hem från jobbet så man slipper krångla helgen innan jul. Iof inte så jädrans mycket som ska ordnas men ändå.


Fredag i morrn, skönt det. Fatta vad jag har undrat över vilket program den här låten kommer från...nu vet jag! Tack Peppe!


//gaspode




Av gaspode - 11 december 2007 23:08

Real - Lazio slutade 3-1 tror jag, lite svårt att koncentrera sig. Hade husvärden varit på plan hade han garanterat knockat alla. Huvva. Nu går jag och lägger mig.



//gaspode 

Av gaspode - 9 december 2007 17:08

Igår blev det spelkväll, Jojje, Peppe, Hillborg, Isabell och undertecknad. Lite ojämnt blir det ju i Pratmakarna men jag tror det jämnade ut sig totalt sett. Blev Geni och Rappakalja också men vi talar tyst om det tror jag! Riktigt trevligt som vanligt, men nästa gång får jag väl märka mina burkar annars bjuder väl Peppe på allt jag äger och har;-)


Idag skulle jag ju få nåt gjort också och det har väl gått ganska hyfsat med tanke på all sport på TV. Nedved lyckades peta in 1-0 till Juve i 86:e så än är man med på Topptipset. Jag har 1X på Napoli-Parma och 1 på Barca-Deportivo, resten är helgarderat så nu är det bara att hoppas.


Matlåda skulle jag ha gjort också....men soffan är ju så skön på söndagar...



//gaspode 

Av gaspode - 8 december 2007 16:07

Eller kanske bara en spark i röven så jag får nåt gjort?


Till mitt eget försvar, fast det är jag själv som anklagar mig, ska jag väl säga att jag i alla fall har tvättat idag. Sen fes det av, som Björn Ferry sa. Nu är det försent också för Jojje ringde och bjöd in mig på spelkväll och det är klart man ställer upp! Dessutom fan så mycket roligare än att rydda på kjøkkenet, som dom säger på andra sidan gränsen.


Söndag i morrn. Vi gör ett nytt försök då.


//gaspode

Av gaspode - 6 december 2007 21:20

Va fan är det för uttryck?


Visst kan man få plocka undan en massa brôta (bråte) ibland när man ska ta sig in, men oftast är det piassavakvasten eller snöskyffeln som har blåst ikull (omkull). Jag har aldrig haft problem att öppna dörren bara för att julen står där.


Eller har uttrycket uppkommit av all den stress som uppstår vid denna högtid? Det är kanske så jäktigt att man inte hinner med allt man ska inför jul, just för att julen står för dörren? Fundera på det Ni. Lite lagom zenbuddhistiskt så där....


För övrigt går följande att läsa på Dagens Nyheter:


"Faggor är en gammal benämning på något hopbyltat och användes också om lumpiga kläder, paltor.



Att ha något i faggorna innebar i äldre bildiga talesätt att man hade något undanstucket i klädtrasorna – företrädesvis något obehagligt, som avund, sjukdom eller död."


Se där ja.


Jultomten är visst i faggorna.



//gaspode












Av gaspode - 2 december 2007 10:22

Jag var för uppjagad (häpp!) igår för att skriva om kalabaliken som uppstod efter skottningen, but here goes:


Jag hade precis kommit in och hängt av mig kläderna. Tänkte att jag vädrar väl lite eftersom det är mildgrader ute, så jag öppnade fönstret precis brevid dörren. 3 min senare dumpar det till och när jag vrider på huvet så hinner jag precis sen en kattsvans fara in mot köket. Helvete....drog igen fönstret lite så det inte skulle komma in fler och efter lite spaningsarbete lyckas jag lokalisera kräket längst in under sängen.


Hur gör djur?


Man har ju sett några filmer i sitt liv så jag körde den beprövade tekniken "Good cop, bad cop" och började med att försöka locka fram fanstyget med lite livsmedel. Gick sådär.


Hämtade sopkvasten och började veva för glatta livet. Kräket skjuter iväg och gömmer sig bakom tvättkorgen men efter lite mer vevande börjar klorna slira och skrället drar iväg som en raket efter köksgolvet och ut i hallen.


Hack i häl kommer undertecknad med kvasten i högsta hugg och får se fanskapet försöka ta sig ut samma väg (som nu är stängd), vilket resulterar i att det dånkar till i fönstret och kattfan trasslar in sig i gardinen. Öppnar dörren och försöker övertyga kräket att hoppa ner. Går sådär. Slutar med att jag får öppna fönstret ändå och fösa ut 'an.


Sicken jävla cirkus.


Planen för dagen var tvättstuga, matlådelagning och en viss uppfräschning av både undertecknad och hans lägenhet mellan 07.00-12.00 Hittills har det gått...just det, sådär. Jag kom ut i tvättstugan 8.30, kikade på Family Guy en timme, sen blev det frukost och nu sitter jag här och bloggar istället. Lyckades väcka Sandra också vilket jag är mäkta stolt över=)


Sen är det ju både damernas och herrarnas jaktstart idag och det kan man ju inte missa. Ni hör ju vilka utmärkta ursäkter jag har. Tur att det inte drabbar nån annan än mig själv. Nu ska jag nog koka mig lite kaffe också så går det en stund till.


Veckans visdomsord:


Vädra med försiktighet! 


Så här såg det ut för en halvtimme sen:



//gaspode

Av gaspode - 1 december 2007 22:40

...att inuiterna har över hundra uttryck för snö. Jag förstår inte varför? Förbannade jävla snöhelvete räcker väl?


Jag blev tvungen att ge mig ut och skotta så jag inte behöver klättra ut genom fönstret när jag ska till tvättstugan i morrn bitti. Bilden är tagen 2007-12-01 ca 22.30, man kan ju bli gråtfärdig för mindre.


//gaspode

Av gaspode - 1 december 2007 09:34

När jag vaknade i morse så var jag nog världens lyckligaste människa, i alla fall för en kort stund. Klockan var väl sisådär en 05.50 eller nåt och lite smått omtöcknad tänkte jag "nu får man inte sova så jättelänge till" innan jag insåg att....det är ju lördag!



Man ska aldrig boka tvättstugan en fredagkväll, tro mig. Det kan tyckas vara en hur bra idé som helst för då har man ju det avklarat och kan ägna sig åt andra saker under helgen, eller hur? Jag kan dock lova att när tvättstugeklockan klämtar vid pass fem så är du inte alls lika intresserad.


Så nu ska jag tvätta på söndag morgon istället.



Helgens morgonlåt (gärna med en kopp kaffe i näven):


Sanna Carlstedt - God morgon



//gaspode




Ovido - Quiz & Flashcards